Novinka
Iso Lactofree Protein 85% - Vitamíny a minerályIso Lactofree Protein 85%od: 27,00 €
Shadowhey - Vitamíny a minerályShadowheyod: 51,90 €
Blood And Guts - Vitamíny a minerályBlood And Gutsod: 22,00 €
Metabolic Mass Gainer - Vitamíny a minerályMetabolic Mass Gainerod: 49,90 €
Náš tip
Whey Protein 80% - Vitamíny a minerályWhey Protein 80%od: 21,00 €
Yummy Oats - Vitamíny a minerályYummy Oatsod: 17,00 €
Anabolic Mass - Vitamíny a minerályAnabolic Massod: 39,90 €
Tribandrol® gen.2 - Vitamíny a minerályTribandrol® gen.2od: 42,90 €
  /   Vitamíny a minerály   /   komplexné   /  

Gluten Killer

komplexné - Vitamíny a minerály

Gluten Killer

12345
12345Hodnotilo 0 zákazníkov
Ohodnotiť produkt
Výrobca: Czech Virus
Enzým, ktorý má vedecky dokázané, že pomáha štiepiť lepok v žalúdku



  

Varianty tohto výrobku

 BalenieVariantPočet dávokDostupnosťBežná cenaUšetríteVaša cenaKúpiť 
 60 kaps.60 kaps.60 Skladom21,90 €14%18,90 €
 
 

Enzým, ktorý má vedecky dokázané, že pomáha štiepiť lepok v žalúdku

Gluten Killer (s obsahom Tolerase® G) je prolín-špecifická endopeptidáza alebo prelyl-oligopeptidáza a jedná sa o jediný enzým, ktorý má vedecky dokázané, že pomáha štiepiť lepok v žalúdku. Stále viac osôb pociťuje nepríjemné príznaky po požití potravín s lepkom, hoci ani nemusí trpieť celiakiou, ale môžu mať gluténovú senzitivitu. Tento problém je do istej miery riešiteľný práve prídavkom enzýmov, ktoré pomáhajú telu s jednoduchším trávením a dovoľujú konzumovať širšie množstvo potravín.

Čo je to lepok?

Lepok je bielkovina, ktorá so vyskytuje v obilninách, akými sú pšenica, špalda, raž a jačmeň. Iný názov pre lepok je glutén a pozostáva z dvoch proteínov gliadínu a gluteninu. Nežiaduce reakcie u citlivých jedincov vyvoláva gliadín. Organizmus postihnutého reaguje na túto bielkovinu ako by išlo o cudzorodú látku. Ochorenie so prejavuje zažívacími ťažkosťami, únavou, anémiou, ale aj zvýšeným rizikom ďalších chorôb. Častejšia ako celiakia je gluténová senzitivita. Ľudské telo nedokáže účinne štiepiť proteíny bohaté na prolín, a preto je až 13 % svetovej populácie citlivých na lepok. Lepok je známy tým, že dáva chlebu tvar, pevnosť a štruktúru. Je tiež v prekvapivo širokej škále ďalších potravín, vrátane cukrárskych výrobkov, spracovaného mäsa a omáčok.

Celiakia

Celiakia je autoimunitné ochorenie, ktoré postihuje tenké črevo a spôsobuje problémy s trávením. Toto ochorenie je spôsobené neprimeranou imunitnou reakciou na glutén (viď. predchádzajúci bod). Pri celiakii telo produkuje protilátky, ktoré napádajú črevnú sliznicu a poškodzujú črevné klky, ktoré sú zodpovedné za vstrebávanie živín z potravy. To môže viesť k poruchám vstrebávania živín a ďalším problémom, ako sú hnačka, nadúvanie, úbytok hmotnosti a únava. Celiakia so často diagnostikuje u ľudí s genetickou predispozíciou k tejto chorobe a môže so vyskytnúť v každom veku. Jedinou účinnou liečbou celiakia je dodržiavanie bezlepkovej diéty, čo znamená vyradiť zo stravy všetky potraviny obsahujúce pšenicu, jačmeň a raž, vrátane mnohých pečív, cestovín a obilných raňajkových cereálií.

Gluténová senzitivita

Gluténová senzitivita je stav, keď má jedinec príznaky citlivosti na potraviny obsahujúce glutén bez toho, aby trpel celiakiou alebo alergiou na pšenicu. Ľudia s gluténovou senzitivitou môžu mať rôzne príznaky, ako sú nadúvanie, bolesť brucha, hnačka, zápcha, únava, depresia alebo ekzémy. Zatiaľ čo u celiakie a alergie na pšenicu sú protilátky zodpovedné za imunitné reakcie na glutén , pri gluténovej senzitivite so príznaky vyskytujú bez akejkoľvek imunitnej reakcie. Mechanizmus, ktorým glutén spôsobuje príznaky u ľudí s gluténovou senzitivitou, nie je celkom známy, ale môže byť spôsobený neznášanlivosťou niektorých zložiek v obilí alebo vplyvom iných faktorov, ako je stres. Diagnostikovanie gluténovej senzitivity nie je jednoduché a zahŕňa vylúčenie celiakie a alergie na pšenicu a potom sledovanie príznakov počas eliminácie gluténových potravín zo stravy. Dodržiavanie bezlepkovej diéty môže pomôcť znížiť alebo eliminovať príznaky u ľudí s gluténovou senzitivitou.

Použitie enzýmu

Tolerase® G je enzým, ktorý v kyslom prostredí žalúdka štiepi peptidové väzby lepku a štiepi ich na jednotlivé aminokyseliny, ktoré môžu byť pohodlne absorbované črevnou stenou. Prolylpeptidáza Tolerase® G poskytuje neuveriteľných 580 000 PPI enzymatickej aktivity na gram, vďaka čomu je oveľa účinnejšia ako konkurenčné produkty. Poskytuje spotrebiteľom citlivým na lepok, ktorí držia bezlepkovú diétu , väčšiu slobodu, pretože so už nemusia obávať náhodnej konzumácie zvyškového lepku „skrytého“ v mnohých potravinách. Stabilný a aktívne v podmienkach žalúdka s nízkym pH. Enzým je tiež odolný voči tráveniu pepsínom. Vyriešenie citlivosti na lepok je základným problémom pre zdravie čriev a Glutén Killer pomáha zaistiť pridané tráviace enzýmy, aby malo vaše telo ľahšiu prácu s rozkladaním lepku.

Tolerase® G

Tolerase® G je enzymatický prípravok obsahujúci prolín-špecifickú endopeptidázu, enzým, ktorý štiepi bielkoviny. Bol vyvinutý za účelom zlepšenie trávenia u ľudí s citlivosťou na lepok. Lepok je zložitá zmes bielkovín, ktoré sú obsiahnuté v pšenici, jačmeni a raži. Ľudské telo má problémy s trávením gluténových bielkovín, čo môže viesť k mnohým problémom tráviaceho traktu. U ľudí s celiakiou, čo je autoimunitné ochorenie, spôsobuje prítomnosť gluténových bielkovín v potravinách zápal a poškodenie tenkého čreva. Tolerase® G dokáže štiepiť lepok na menšie kúsky bielkovín, čo uľahčuje jeho trávenie. Je to užitočný pre ľudí s neznášanlivosťou na lepok, ktorí by si priali jesť potraviny, ktoré ho obsahujú bez toho, aby trpeli tráviacimi problémami. Avšak, Tolerase® G neodstraňuje lepok úplne, a preto so nemôže použiť ako náhrada za bezlepkovú diétu pre ľudí s celiakiou. Tolerase® G so používa aj pre zlepšenie trávenia potravín, ktoré obsahujú veľké množstvo bielkovín, ako sú strukoviny, soja , vajcia a mäso. To môže pomôcť ľuďom s citlivosťou na proteíny týchto potravín, ktorí majú problémy s ich trávením. Vplyv Tolerase® G na štiepenie lepku závisí od dávky enzýmu a od množstva lepku v potravine. Ľudia s celiakiou by stále mali dodržiavať bezlepkovú diétu .

Tento produkt je doplnok stravy, nejedná so o liek. Nie je vhodný ako náhrada bezlepkovej diéty. Produkt tiež nie je vhodný na liečbu ani prevenciu celiakie!

Odporúčané dávkovanie

Užite 1 kapsulu pred jedlom obsahujúcim lepok a dostatočne zapite vodou. Neprekračujte 1 kapsulu denne.

Nutričné hodnoty

Látka Obsah v 1 kapsule
Tolerase® G 200 mg

Zloženie

Vegánska kapsula (hydroxypropylmetylcelulóza), ryžový škrob, Tolerase® G (Prolyl Endopeptidáza [minimálne 580 000 PPI (Protease Picomol International) na gram]).